Een zwembril met transparante glazen, waar gebruik je die voor?

Bij Zwembrilletjes.eu krijgen we regelmatig de vraag waarom je nou een zwembril met transparante glazen zou gebruiken. “De modellen met spiegelende of getinte glazen zien er vaak veel stoerder uit.” Dat kan misschien wel zo zijn, maar een zwembril met getinte glazen heeft echt wel zijn eigen nut. Zo kwam ik er laatst weer eens achter dat zwemmen met getinte glazen niet altijd handig is.

Nu de dagen steeds korter worden blijft er steeds minder tijd over om buiten te zwemmen. De temperatuur van het water is inderdaad niet meer erg comfortabel, maar ook niet ondragelijk. Wanneer ik uit mijn werk kom en naar het zwemwater fiets begint het al een beetje te schemeren. Eenmaal in het water wordt het binnen aanzienlijke tijd donker en wordt het lastig om andere watersporters op tijd te kunnen zien.

Na het zwemmen zet ik mijn Zoggs Predator Flex Polarized zwembril af en merk ik dat het toch nog een stuk lichter is dan dat ik tijdens het zwemmen dacht. De getinte glazen van mijn zwembril hebben in de schemering een groot deel van het nog aanwezige licht weggenomen. Het was dus veel beter geweest om een zwembril met transparante glazen te gebruiken.

Ook in het zwembad, wanneer het buiten donker is, kan een zwembril met transparante glazen uitkomst bieden. Vaak is de verlichting in een zwembad niet optimaal en een beetje extra zicht kan dan geen kwaad.

Een zwembril met transparante glazen is dan vaak niet de eerste keus voor iemand die een nieuwe zwembril koopt. Maar het kan nooit kwaad om er één bij de hand te hebben voor die specifieke situaties waarbij een zwembril met transparante glazen echt niet mag ontbreken.

Zoggs Predator Flex

“Zoggs Predator Flex

Zoggs Predator

Zoggs Predator

Zoggs Predator Reactor

Zoggs Predator Flex Reactor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *