Gepolariseerde zwembril

Een gepolariseerde zwembril is ideaal voor het zwemmen in open water. De gepolariseerde glazen zorgen er bij zo’n zwembril voor dat reflecties en schitteringen van de zon op het water weg gefilterd worden. Door dit effect heb je tijdens het zwemmen minder last van de zon en is de kans dat je verblind wordt door de zon en de schitteringen een stuk kleiner.

Je kent het vast wel dat je na een dag op of in het water zonder goede zonne- of zwembril thuis komt met hoofdpijn. De ogen krijgen op zo’n zonnige dag veel te verduren en een goed beschermende gepolariseerde zwembril is dan ook eigenlijk een must.

Gepolariseerde zwembril

Gepolariseerde zwembril van Zoggs

De webshop van Zwembrilletjes.eu biedt twee verschillende gepolariseerde zwembrillen aan. De eerste is het van het merk Zoggs en is onderdeel van de de bekende Zoggs Predator serie. Dit betekend een sterk en comfortabel frame met gebogen glazen voor 180 graden zicht. De Zoggs Predator Flex Polarized is de naam van deze gepolariseerde zwembril en is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren

Gepolariseerde zwembril van Zoggs

Gepolariseerde zwembril van TYR

Ook het merk TYR heeft sinds kort een gepolariseerde zwembril in het assortiment. Ook deze bril richt zich op de open water of triathlon zwemmer, maar natuurlijk is het ook geen probleem om deze zwembril te gebruiken voor recreatief gebruik. De TYR Special Ops Polarized is met € 29,95 een stuk goedkoper dan de Zoggs variant. Een goede zwembril en betaalbaar alternatief voor degene die willen beginnen met open water zwemmen.

Gepolariseerde zwembril van TYR

Gepolariseerde zwembril van Aqua Sphere

Het merk Aqua Sphere kan natuurlijk niet achter blijven. De bekende Aqua Sphere Kayenne zwembril is inmiddels ook uitgerust met gepolariseerde glazen. Een aanrader voor iedereen die deze comfortabele zwembril al kent.

Gepolariseerde zwembril van Aqua Sphere

Hoe werkt een gepolariseerde zwembril

Technisch is het nogal een ingewikkeld verhaal hoe een gepolariseerde zwembril werkt. Maar het komt er grofweg op neer dat licht zich voortbeweegt met verschillende golflengtes, maar ook in verschillende richtingen. Bepaalde richtingen bevatten de informatie die wij zien als schitteringen en reflecties. Andere richtingen bevatten juist weer de normale informatie. Door de richtingen met de informatie voor reflecties en schitteringen te blokkeren blijft alleen de normale informatie over.

Op de hoogte blijven van al onze zwembrillen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.