Met de jaarwisseling nog maar vlak achter ons zijn er natuurlijk genoeg goede voornemens. Veel van die voornemens hebben te maken met afvallen of sporten. Zwemmen is een sport waar je eenvoudig mee kan beginnen. Zwemmen is weinig belastend voor het lichaam en iedereen kan er dus mee beginnen.

Je kan het zwemmen langzaam opbouwen door eerst rustig met schoolslag te beginnen. Langzamer hand ga je sneller zwemmen en misschien zelfs af en toe een baan borstcrawl tussendoor. Voor de gevorderde zwemmer volgens de borstcrawl baantjes elkaar natuurlijk in razend tempo op, maar laat je als beginner daardoor niet van de wijs brengen.

Een goed begin bij het zwemmen is de aanschaf van een zwembril. Hiermee voorkom je pijnlijke ogen en blijft het zwemmen leuk. Met een zwembril maak je van je goede voornemen een gewoonte en voor je het weet ben je die extra kilo’s van de feestdagen weer kwijt. Om iedereen te motiveren hebben we voor 2014 een speciale kortingscode: SPORT2014. Klik en lees meer over deze actie.

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen