3 tips om lang plezier te hebben van je zwembril

Een zwembril gaat helaas niet je leven lang mee, hoe goed je er ook me omgaat. Altijd vervelend, want juist je huidige zwembril zit zo ultiem fijn. Toch zijn er wel een aantal simpele dingen die je kan doen om de levensduur van je zwembril te verlengen. In deze blog geven we je 3 tips waarmee je nog langer plezier zult hebben van je zwembril.

Tip 1: Veilig opbergen

De ene zwembril is de ander niet en er zit veel verschil in stevigheid. Toch is het altijd aan te bevelen om je zwembril goed op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. Een zwembril die los in je zwemtas zit kan dubbelvouwen of bekneld raken. Het gevolg is bijvoorbeeld een gebroken neusbrug. Een simpel tasje voor je bril is al voldoende om ervoor te zorgen dat deze niet beschadigd wanneer je hem niet gebruikt.

Tip 2: Schoon en droog maken na gebruik

Zwemwater is vaak nogal agressief voor je zwemspullen. Denk aan het chloor in het zwembad of het zout in de zee. Even je zwembril afspoelen na het zwemmen is een kleine moeite en bevorderd de levensduur aanzienlijk. Ook belangrijk is om de zwembril vervolgens goed op te laten drogen. Na verloop van tijd kan in een natte zwembril schimmel ontstaan, dat is natuurlijk niet bevoorderlijk is voor de gezondheid.

Tip 3: Pas op met zonlicht

Zonlicht kan op termijn veel materialen aantasten, zo kan ook de elasticiteit van je zwembril minder worden door zonlicht. Gevolg kan zijn dat de bandjes gaan scheuren. Natuurlijk is een zwembril ervoor gemaakt om ook buiten in de zon te zwemmen. Maar berg je zwembril na het zwemmen wel direct op terwijl je zelf nog even in de zon ligt na te genieten.

Doe je voordeel met bovenstaande tips en geniet nog langer van je zwembril. Met een beetje geluk gaat je favoriete bril zo wel twee of drie jaar mee. Of ben je zo fanatiek dat je wel vijf dagen per week in het zwembad ligt en dat je elk jaar wel toe bent aan een nieuwe bril? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *