Zwembril kopen

Zoveel soorten zwembrillen van nog eens zoveel verschillende merken zijn er te koop. Hoe wordt je hier nog wijs uit? Het begint bij de activiteit die je wilt gaan doen. Bepaal voor jezelf waar je de zwembril het meeste voor wilt gaan gebruiken, daarna is een zwembril kopen een stuk makkelijker.

Zwembril kopen

Een zwembril kopen voor elke gelegenheid

Zwembrillen zijn er in alle soorten en maten. Voor elke activiteit is er wel een aparte zwembril ontwikkeld. Daarnaast zijn er ook nog eens een aantal multifunctionele zwembrillen verkrijgbaar. Bepaal ook voor jezelf wat je belangrijk vindt in een zwembril kopen. Voor de meeste mensen zal het comfort hoog staan in deze ranglijst. Maar doe je mee aan zwemwedstrijden dan is de performance misschien wel belangrijker dan het comfort.

Soorten zwembrillen

Grofweg kan je onderscheid maken in zwembrillen voor in het zwembad en zwembrillen voor in het open water. Een zwembril voor gebruik in het buiten water is over het algemeen wat groter en biedt optimaal zicht. Je moet namelijk zo ver mogelijk om je heen kunnen kijken om alles in de gaten te kunnen houden. Bij een zwembril voor in het zwembad is dat veel minder van belang. Daar gaat het juist vaak om snelheid en relatief korte afstanden en is de weerstand van de zwembril dus veel meer van belang.

Zwembril kopen voor in het zwembad

Binnen deze categorie kan nogmaals onderscheid gemaakt worden. Aan de ene kant zijn er wedstrijdzwembrillen en aan de andere kant trainingszwembrillen. Bij de wedstrijdzwembril staat de performance centraal. Door een minimale weerstand kan optimaal resultaat bereikt worden. De kenmerken van deze brillen zijn dat ze erg klein zijn en zo min mogelijk uitsteken. Gevolg daarvan is dat het draag comfort van deze zwembrillen een stuk minder wordt.

De trainingsbril is gemaakt om lang achter elkaar te dragen. Het comfort van deze brillen is dus een stuk beter. Over het algemeen zijn deze brillen wat groter en hoeven ze ook niet zo veel te kosten als een goede wedstrijdbril.

Zwembril kopen voor in het buiten water

De zwembrillen die gebruikt worden bij open water wedstrijden of trainingen zijn over het algemeen iets groter. Er is goed rekening gehouden met het zicht en met bescherming tegen zonlicht. De meeste brillen hebben 180 graden rondom zicht. Een goed voorbeeld hiervan is de Zoggs Predator serie. Als bescherming tegen zonlicht worden de meeste brillen geleverd met een beschermend filter. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Clear View, Spiegelend, Polariserend of meekleurende glazen.

Voor trainingen kunnen in principe dezelfde brillen gebruikt worden. Als je dure wedstrijd bril wil sparen kan je ook trainen met een bril met een eenvoudig filter of met een bril uit de Zoggs Phantom zwembrillen serie.

Waar kan je een zwembril online kopen?

Bij zwembrilletjes.eu is een ruim assortiment aan zwembrillen te koop van diverse bekende merken die staan voor kwaliteit. Neem gerust en vrijblijvend een kijkje in de webshop om voor jezelf een beeld te vormen van de mogelijkheden. Een zwembril online kopen is erg eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Open water zwembril

Open water

Comfortabele zwembrillen met 180 graden zicht en speciale glazen voor het zwemmen in open water.

Wedstrijd zwembril

Zwembad

De snelste modellen, professionele zwembrillen voor competitieve zwemmers in het zwembad.

Recreatieve zwembril

Recreatief

Hub even het zwembad in. Lekker zwemmen met een comfortabele zwembril en dito comfortabele prijs.

Trainingszwembril

Training

Zwembrillen die zijn voor dagelijks gebruik geschikt. Comfort staat bij trainingen voorop.

Kinderzwembrillen

Kids

Diverse stevige en kleurrijke zwembrillen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar.

Dames zwembrillen

Dames

Zwembrillen met een wat kleinere pasvorm en vrolijke kleuren speciaal voor dames.

Zwembril op sterkte

Zwembril op sterkte

Geen geklungel met een bril of lenzen tijdens het zwemmen met een zwembril op sterkte.

Op de hoogte blijven van al onze zwembrillen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.