Zwembril

Veel zwemmers kunnen niet zonder een zwembril. Elke zwemmer weet wel wat het is om na het zwemmen zonder bril nog uren te zitten met rode, prikkende, jeukende en tranende ogen. Het liefst probeer je dit natuurlijk te voorkomen, maar met een goede techniek is het vanzelfsprekend dat je hoofd onder water is. Je ogen hou je automatisch open om de goede richting te bepalen. Het vergeten van je zwembril is dan ook geen pretje.

Een goede zwembril

Een zwembril van een kwaliteitsmerk als Zoggs, TYR of Aqua Sphere zit vooral comfortabel. Je wilt langere tijd met zwembril kunnen zwemmen zonder last te hebben van de bril. Uiteraard lekt de bril niet en beschermt deze je ogen tegen zowel (chloor)water als UV straling. Vooral buiten wil het nog wel eens voorkomen dat er een fel zonnetje staat die behoorlijk verblindend kan zijn tijdens het zwemmen. Een goede zwembril kan, bij zorgvuldig gebruik, jaren mee gaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

Zwembril

Een zwembril voor buiten of binnen

Welke zwembril je nodig hebt is vooral afhankelijk van de soort zwemactiviteit. Voor het zwemmen in open water zijn andere brillen geschikt dan voor het zwemmen van wedstrijden in het zwembad. Een bril voor een open water wedstrijd heeft 180 graden zicht en biedt extra bescherming tegen de zon door getinte of spiegelende glazen. Een echte wedstrijdzwembril voor in het zwembad is gestroomlijnd met een laag profiel voor minimale weerstand.

Zwembril voor open water wedstrijden

Zwembril voor open water

Het merk Zoggs staat met zijn Predator Flex garant voor goed zicht tijdens een open water wedstrijd. Ook de Aqua Sphere Kaiman is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Door het groter frame zijn de brillen comfortabel om te dragen en de glazen zijn gebogen voor rondom zicht. Tijdens de drukte bij de start van een open water wedstrijd geeft zo’n bril ook extra bescherming tegen mogelijke schoppen van tegenstanders.

Zwembril voor wedstrijdzwemmers

Zwembril voor in het zwembad

Het zwemmen van wedstrijden in het zwembad stelt weer heel andere eisen aan een zwembril. Hierbij gaat het vooral om snelheid en prestaties, maar een strak design mag natuurlijk ook niet ontbreken. Om te zorgen voor zo min mogelijk weerstand zijn deze zwembrillen klein en hebben ze een laag profiel. Het merk TYR richt zicht vooral op prestaties met de Tracer Racing zwembril.

Zwembril uitzoeken

Zwembrilletjes.eu heeft een compleet assortiment aan zwembrillen. Voor elke activiteit is een zwembril van een goed merk te vinden. De merken Zoggs, TYR en Aqua Sphere staan garant voor goede prestaties en kwaliteit. Het gaat immers om de bescherming van jouw ogen. Een zwembril hoeft niet duurt te zijn en zorgt voor veel extra plezier tijdens het zwemmen.

Open water zwembril

Open water

Comfortabele zwembrillen met 180 graden zicht en speciale glazen voor het zwemmen in open water.

Wedstrijd zwembril

Zwembad

De snelste modellen, professionele zwembrillen voor competitieve zwemmers in het zwembad.

Recreatieve zwembril

Recreatief

Hub even het zwembad in. Lekker zwemmen met een comfortabele zwembril en dito comfortabele prijs.

Trainingszwembril

Training

Zwembrillen die zijn voor dagelijks gebruik geschikt. Comfort staat bij trainingen voorop.

Kinderzwembrillen

Kids

Diverse stevige en kleurrijke zwembrillen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar.

Dames zwembrillen

Dames

Zwembrillen met een wat kleinere pasvorm en vrolijke kleuren speciaal voor dames.

Zwembril op sterkte

Zwembril op sterkte

Geen geklungel met een bril of lenzen tijdens het zwemmen met een zwembril op sterkte.

Gekleurde zwembril

Kleuren zijn erg belangrijk en iedereen heeft wel een persoonlijke voorkeur voor een kleur. Zwembrillen zijn te koop in allerlei vrolijke en stoere kleuren. Denk aan die mooie roze bril voor jezelf of je dochter. De stoere zwarte of de vrolijke groene. Combineer met je badmuts en creëer je eigen zwemstijl.

Op de hoogte blijven van al onze zwembrillen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.