Zwembril: dé essential voor iedere zwemmer

Een goede zwembril is onmisbaar voor zwemmers. Elke zwemmer weet wat het is om na het zwemmen zonder bril nog uren met rode, prikkende, jeukende en tranende ogen rond te lopen. Het liefst probeer je dit natuurlijk te voorkomen, maar met een goede techniek is het nu eenmaal onvermijdelijk dat je hoofd onder water is. Je ogen hou je automatisch open om de goede richting te bepalen. Zwemmen zonder zwembril of met een bril die niet goed zit is dan ook geen pretje. Met dit artikel helpen we je graag op weg om jouw ideale zwembril te vinden!

Ga voor een zwembril van goede kwaliteit!

Een goede zwembril hoeft niet duurt te zijn en zorgt voor veel extra plezier tijdens het zwemmen. Je wilt langere tijd met zwembril kunnen zwemmen zonder er last van te hebben. Dat is precies wat zwembrillen van een kwaliteitsmerk als Zoggs, TYR of Aqua Sphere bieden. In de eerste plaats zitten deze brillen bijzonder comfortabel: hoe beter de bril, hoe minder je merkt dat je ‘m op hebt. Daarnaast lekt de bril uiteraard niet en beschermt hij je ogen tegen zowel (chloor)water als UV-straling. Vooral buiten wil het nog wel eens voorkomen dat er een fel zonnetje staat dat behoorlijk verblindend kan zijn tijdens het zwemmen. Een goede zwembril gaat – bij zorgvuldig gebruik – bovendien jaren mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Kortom, investeren in een goede bril is een no brainer!

Zwembril

Zwembril uitzoeken

Bij Zwembrilletjes.eu vind je een compleet assortiment aan zwembrillen voor iedere activiteit. We werken met de merken Zoggs, TYR en Aqua Sphere, omdat deze garant staan voor goede prestaties en kwaliteit. Het gaat immers om de bescherming van jouw ogen. Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuwe bril is de pasvorm: de voor jou perfecte bril blijft al zitten zonder dat je de hoofdband gebruikt.

Verder moet je natuurlijk rekening houden met de activiteit waarvoor je de bril gaat gebruiken. Behalve zwembrillen voor wedstrijden in open water of in het zwembad vind je bij ons bijvoorbeeld ook een speciale selectie dameszwembrillen met een iets kleinere pasvorm, zwembrillen voor kinderen en zwembrillen op sterkte. Kortom, bekijk snel ons complete aanbod en vind jouw ideale bril!

Open water zwembril

Open water

Comfortabele zwembrillen met 180 graden zicht en speciale glazen voor het zwemmen in open water.

Wedstrijd zwembril

Zwembad

De snelste modellen, professionele zwembrillen voor competitieve zwemmers in het zwembad.

Recreatieve zwembril

Recreatief

Hub even het zwembad in. Lekker zwemmen met een comfortabele zwembril en dito comfortabele prijs.

Trainingszwembril

Training

Zwembrillen die zijn voor dagelijks gebruik geschikt. Comfort staat bij trainingen voorop.

Kinderzwembrillen

Kids

Diverse stevige en kleurrijke zwembrillen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar.

Dames zwembrillen

Dames

Zwembrillen met een wat kleinere pasvorm en vrolijke kleuren speciaal voor dames.

Zwembril op sterkte

Zwembril op sterkte

Geen geklungel met een bril of lenzen tijdens het zwemmen met een zwembril op sterkte.

Een zwembril voor iedere gelegenheid

Welke zwembril je nodig hebt is vooral afhankelijk van de zwemactiviteit. Voor zwemmen in open water zijn bijvoorbeeld andere brillen geschikt dan voor het zwemmen van wedstrijden in het zwembad. Een bril voor een openwaterwedstrijd heeft 180 graden zicht en biedt extra bescherming tegen de zon door getinte of spiegelende glazen. Een echte wedstrijdzwembril voor in het zwembad is gestroomlijnd met een laag profiel voor minimale weerstand.

De ideale zwembril voor open water wedstrijden

Zwembril voor open water

Het merk Zoggs staat met zijn Predator-serie garant voor goed zicht tijdens een wedstrijd in het open water. Ook de Aqua Sphere Kaiman is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Door het grotere frame zijn de brillen comfortabel om te dragen en de glazen zijn gebogen voor rondom zicht. Tijdens de drukte bij de start van een openwater wedstrijd geeft zo’n bril ook extra bescherming tegen mogelijke schoppen van tegenstanders.

De perfecte zwembril voor wedstrijdzwemmers

Zwembril voor in het zwembad

Het zwemmen van wedstrijden in het zwembad stelt weer heel andere eisen aan een zwembril. Hierbij gaat het vooral om snelheid en prestatie, maar een strak design mag natuurlijk ook niet ontbreken. Om te zorgen voor zo min mogelijk weerstand zijn deze zwembrillen klein en hebben ze een laag profiel. Het merk TYR richt zicht vooral op prestaties met de Tracer Racing zwembril.

Gekleurde zwembril

Kleuren zijn erg belangrijk en iedereen heeft wel een persoonlijke voorkeur voor een kleur. Zwembrillen zijn te koop in allerlei vrolijke en stoere kleuren. Denk aan die mooie roze bril voor jezelf of je dochter. De stoere zwarte of de vrolijke groene. Combineer met je badmuts en creëer je eigen zwemstijl.

Verder lezen? Misschien vind je onderstaande blogs interessant!

Alles wat je moet weten over de zwembril
Alles wat je moet weten over de zwembril

20 juli 2021

We behandelen de twaalf meest gestelde vragen over de zwembril voor jou. Sinds 2012 verkopen wij al zwembrillen, dus met onze ervaring kunnen we je vast wat leren over de zwembril...

Top 3 wedstrijdzwembrillen
Top 3 wedstrijdzwembrillen

1 maart 2021

Na een tijdje geleden de top 3 zwembrillen op het gebied van open water zwemmen behandeld te hebben gaan we nu door met de wedstrijdzwembrillen. Als vanzelfsprekend komt er nu een totaal andere lijst naar voren…

Top 3 openwaterzwembrillen
Top 3 openwaterzwembrillen

14 januari 2021

Steeds vaker wordt ons gevraagd welke zwembril nu het beste is voor een specifieke activiteit. In een aantal blogberichten gaan we voor verschillende activiteiten de beste zwembrillen op een rij zetten...

Een zwembril voor kinderen? Zo gebruik je ‘m!
Een zwembril voor kinderen? Zo gebruik je ‘m!

28 april 2021

Niets zo vervelend als water in je ogen. Of onder water proberen te kijken zonder bril. Helemaal voor kids die nog niet zo gewend zijn aan het water. Daarom zijn er ook voor de kleinste waterratten zwembrillen te koop...

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.