Steeds vaker wordt ons gevraagd welke zwembril nu het beste is voor een specifieke activiteit. In een aantal blogberichten gaan we voor verschillende activiteiten de beste zwembrillen op een rij zetten. We beginnen met de drie beste zwembrillen voor open water zwemmen.

Een zwembril die geschikt is voor open water is anders dan een zwembril die je gebruikt voor in het zwembad. Om te beginnen zijn de zwemafstanden buiten langer dan in het zwembad. Om die reden wil je graag een comfortabele zwembril die na een aantal kilometer nog steeds fijn aanvoelt. Wedstrijdzwembrillen voor in het zwembad zijn vaak klein en gestroomlijnd maar bieden minder comfort en zullen na verloop van tijd zeer gaan doen.

Ook is het buiten veel lichter dan in het zwembad. Als de zon schijnt dan heb je gewoon een zwembril nodig die bescherming biedt tegen het felle licht, net als een zonnebril doet. Ook kan de zon vervelend weerspiegelen op het water. Een zwembril met gepolariseerde glazen is hierbij een uitkomst.

Als laatste is ook een breed zichtveld belangrijk. Buiten heb je te maken met boten en andere watersporters. Of in het geval van een wedstrijd een gekrioel van andere deelnemers om je heen. Een zwembril die 180 graden zicht biedt is een vereiste.

De drie zaken die belangrijk zijn voor een open water zwembril: comfort, bescherming en zicht in ogenschouw nemend komen we op de volgende top 3 van zwembrillen uit.

1. Zoggs Predator Flex Polarized

De beste keus voor open water zwemmen is de Zoggs Predator Flex met gepolariseerde glazen De zwembrillen uit de Zoggs Predator serie zijn allemaal zeer geschikt voor het open water zwemmen. Gepolariseerde glazen bieden dan ook nog eens extra bescherming tegen zonlicht. Een terechte winnaar dus.

2. Aqua Sphere Kayenne

Direct achter de Zoggs Predator Flex Polarized is de Aqua Sphere Kayenne een goede tweede voor open water zwemmen Naast de Zoggs Predator Flex zwembril staat ook de Aqua Sphere Kayenne bekend om zijn kwaliteit en comfort bij open water zwemmen. Deze bril staat goed aangeschreven om zijn pasvorm en comfortabele zit.

3. TYR Special Ops Polarized

Een goede derde is voor deze gepolariseerde zwembril van het merk TYR. De derde plek is voor de TYR Special Ops Polarized zwembril. Een stuk goedkoper dan de gepolariseerde zwembril van Zoggs is dit ook een uitstekende keus voor het zwemmen in open water.

Zoggs Predator Flex Polarized
Zoggs Predator Flex Polarized
Aqua Sphere Kayenne Polarized
Aqua Sphere Kayenne Polarized
Special Ops 2.0 Polarized

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen