Met het zwembrilletje wat ik regelmatig, zeg twee à drie keer per week, gebruik doe ik nu al bijna twee jaar. Toen ik de Zoggs Predator Flex kocht kwam deze met een handig opbergzakje, die het brilletje beschermt tegen krassen. Daarnaast neemt het zakje vocht op, waardoor de kans op schimmelvorming wordt verminderd. Toch blijft het verstandig om na gebruik het brilletje goed droog te maken met een droge handdoek. Hiermee voorkom je dat na verloop van tijd het water vies opdroogt met schimmels of weer tot gevolg.

Dit tasje wordt bij alle Predator Flex varianten meegeleverd, ook de andere premium en wedstrijdbrilletjes in de hogere prijscategorieën zijn voorzien van dit handige opbergzakje.

Het enige nadeel van het bijgeleverde tasje is dat deze niet beschermt tegen stoten of verdrukking. Het is namelijk geen stevig hoesje die het brilletje beschermt in een volle tas. Mijn zwemtas bevat naast de Predator Flex een handdoek, een zwembroek en een paar slippers. Voor de gemiddelde zwemmer komt hier nog een plankje, een Pull Buoy, een paar zoomers en peddels bij. Het kan dus verstandig zijn om een steviger tasje te gebruiken om je zwembril te beschermen.

Stevig opbergtasje voor je zwembrilletje in drie kleurenZoggs heeft specifiek voor dit doeleinde dit mooie en stevige bril tasje ontwikkeld, het tasje is verkrijgbaar in drie kleuren en zorgt ervoor dat je brilletje nog langer mee gaat. Nu hoef je je bij Zoggs geen zorgen over te maken over de levensduur, maar het kan nooit kwaad om een beetje aardig te zijn voor je favoriete zwembrilletje waar je zo vaak mee traint.

Het tasje beschermt je brilletje zowel tegen krassen als tegen stoten en verdrukkingen. Een keer je tas in de hoe neergooien als je thuis komt dan dus geen kwaad meer.

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen