Echt goed borstcrawl zwemmen leer je niet door alleen maar baantjes te trekken in het zwembad. Om je techniek te verbeteren en conditie en kracht op te bouwen kun je het beste zwemtrainingen doen. Dat kan met een coach, maar er zijn ook allerlei work-outs online te vinden die je zelf in een binnen- of buitenbad kunt doen. Een aantal accessoires zijn daarbij onmisbaar. Benieuwd welke drie essentials er altijd in onze zwemtas zitten? Lees dan snel verder!

Voor een perfecte ligging: de pull buoy

Zeker als je net begint met zwemmen hebben je benen vanwege hun gewicht de neiging iets naar beneden te zakken, waardoor je minder gestroomlijnd in het water ligt. De pull buoy is gemaakt van schuimrubber en zorgt er dus voor dat je benen mooi aan het wateroppervlak blijven wanneer je ‘m tijdens het zwemmen tussen je benen klemt. Zo kun je je helemaal richten op het perfectioneren van je slag.

Voor een killer-kick: het kick board

Om uiteindelijk ook zonder pull buoy die perfecte ligging in het water te krijgen en om harder te kunnen zwemmen is het belangrijk om een goede kick te ontwikkelen. Daar is het kick board het ideale hulpje bij. Hoe het werkt? Simpel! Je houdt het plankje met gestrekte armen voor je in het water en kicken maar! In het begin zul je misschien merken dat je snel verzuurt, maar door regelmatig te oefenen verbeter je in een mum van tijd de kracht en het duurvermogen dat je beenspieren kunnen leveren.

Je kunt het kick board en de pull buoy natuurlijk los van elkaar aanschaffen. Zelf zijn we groot fan van de zogenaamde kick-buoy-combinatieplank. De naam zegt het al: twee accessoires in één. Makkelijk mee te nemen, en hij neemt lekker weinig ruimte in beslag in je zwemtas.

Voor supersterke schouders: paddles

Wil je aan de kracht van je armen, schouders en bovenlichaam werken? Dan zijn paddles ideaal. Immers, door paddles aan je handen te dragen, moet je meer kracht zetten om je af te zetten tegen het water. Daarnaast zijn paddles ook een handig hulpmiddel om je slag technisch te perfectioneren en dus efficiënter te maken. Ze dwingen je namelijk om met een hoge elleboog in te steken en je slag helemaal af te maken, van trekken tot uitduwen. In voor een uitdaging? Probeer dan eens een baantje met een paddle tegen je kruin te zwemmen. Een mooie oefening om je hoofd minder ver uit het water te laten komen tijdens het ademhalen.

Kun je geen genoeg krijgen van al die leuke pool toys? Dan kun je ook nog een snorkel en fins aan je uitrusting toevoegen. Zwem je voor het eerst met een snorkel? Dan kan een neusclip een zeer welkome aanvulling zijn, weten we uit eigen ervaring. Kortom, genoeg te ontdekken! Neem snel een kijkje in onze shop en maak je zwemuitrusting compleet.

Auteur

Lara Mol

Getagged in:

Over de auteur

Lara Mol

Gastauteur voor zwembrilletjes.eu. Daarnaast freelance tekstschrijver en yogadocent. De liefde voor water is aangeboren, sinds de eerste Ironman nam het zwemmen een serieuze wending. Altijd gelukkig te maken met een spontane duik in zee.

Bekijk alle artikelen