Bescherming in een kleurrijk jasje met een zwembril voor je kind

Natuurlijk wil je je kind tegen al het kwaad beschermen, ook in het zwembad. Daarom kiezen de meeste ouders er tegenwoordig voor om hun kind een zwembril te geven, zodat het kind niet langer met geïrriteerde ogen rond hoeft te lopen. Geen gek idee, want in praktisch ieder modern zwembad zit chloor. Als je met open ogen rondzwemt, heeft die stof een irriterend effect op de ogen en dat vindt niemand prettig. Toch is ook het open water, waar geen chloor in zit, niet altijd een feest voor je ogen. Zo kan zeezout flink irriteren en kan het vuil uit een meer ook een vervelend effect op je ogen hebben. Een zwembril kan ieder kind dus goed gebruiken.

Beschermende zwembril kind

Een zwembril voor een kind moet de jonge oogjes vooral beschermen. Het moet vuil, viezigheid en irriterende stoffen tegenhouden, zodat kinderen heerlijk kunnen blijven zwemmen en vervolgens direct door kunnen naar de speeltuin. Wanneer er gezwommen wordt zonder zwembril, is dat namelijk niet alleen tijdens het zwemmen vervelend. Vaak hebben kinderen nog uren later last van het irriterende effect van chloor of zeezout. Dat kan hun hele dag verpesten en dat is voor niemand leuk. Bovendien belemmert een hedendaagse zwembril je kind niet in zijn of haar doen en laten.

Zwembril kind van nu

Zwembrilletjes voor kinderen bestaan al enige jaren, wat betekent dat er tegenwoordig zeer geavanceerde modellen te vinden zijn. Een paar handige, leuke en verrassende eigenschappen van de moderne zwembril voor een kind zijn:

  • Goed zicht. Je kind kan onder water gewoon blijven loeren naar alle zwembadgasten zonder dat hij of zij daar geïrriteerde ogen aan overhoudt.
  • Speciale kindermaten. Daardoor zit een kinder zwembril nooit te strak en kan deze voor langere tijd gedragen worden.
  • Sfeervolle kleurencombinaties. Zo ziet de kleine er ook nog stijlvol uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *