Verstandige zwemmers bereiden zich goed voor voordat ze in een zwembad of open water duiken. Met een goede zwembril van topkwaliteit is de eerste stap gezet, want zo voorkom je dat chloor, zeezout of andere stoffen in je ogen belanden en je zicht belemmeren. Toch worden niet alleen je ogen door die stoffen aangetast, ook je haren hebben ermee te maken. Vandaar dat wedstrijdzwemmers altijd van die strakke badmutsen dragen, maar er zijn meer redenen om dat te doen. Ook als je recreatief zwemt, is het aanschaffen van een badmuts een verstandige beslissing. Waarom? Dat lees je hieronder.

Bescherm je haar

Net als je ogen, verdienen ook je hoofdharen de nodige aandacht en bescherming. Chloor in een zwembad, zeezout in de zee en andere afvalstoffen in open water kunnen je haren op een negatieve manier aantasten. Dat gebeurt vooral wanneer je langere tijd aan deze stoffen wordt blootgesteld, bijvoorbeeld als je lang in het water vertoeft. Maar ook als je niet doucht na het zwemmen, blijven deze stoffen op je hoofd aanwezig en dat wil je natuurlijk niet. Door een moderne badmuts te dragen, voorkom je dat je haar in aanraking komt met het water. Zo komt er geen chloor of zeezout in je haren. Daarmee bescherm je jouw geliefde haar, maar er zijn meer redenen om te kiezen voor een badmuts.

Meer voordelen van badmutsen

Met een badmuts op zwem je sneller. Je bent immers een stuk gestroomlijnder. Ook heb je geen last meer van haar voor je ogen, want dat zit goed opgeborgen in de muts. Daarnaast hoef je ook niet langer aan die oubollige badmutsen van vroeger te denken, want tegenwoordig zijn er tal van varianten in hippe kleuren of met stoere opdrukken en worden ze bovendien van verschillende materialen gemaakt. Kies dus snel een exemplaar dat op jouw wensen aansluit en spring zonder zorgen in het water.

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen