Een zwembril voor open water, zwemmen maar!

De zwembril ken je waarschijnlijk vooral van wedstrijdzwemmers of bepaalde zwembadgasten met gevoelige ogen. Toch wordt de zwembril ook steeds vaker gedragen in het open water. Wanneer men bijvoorbeeld een duik neemt in de zee, kan het zeezout nog weleens voor geïrriteerde ogen zorgen. Datzelfde geldt voor allerlei andere stoffen in riviertjes of meren. Een zwembril voor open water is daarentegen wel een uitvinding op zich, want dit brilletje verschilt wel degelijk van de variant die vooral voor zwembaden met chloor bedoeld is.

Genieten van het open water

Waar het in zwembaden vooral chloor is waartegen men beschermd moet worden, is dat in het open water een heel ander verhaal. In de zee zit zeezout, maar ook drijven er allerlei andere dingen in de zee. Denk aan dierlijke producten, zand en vuil. Dat kan allemaal in je ogen terechtkomen wanneer je besluit om zonder zwembril te gaan zwemmen. Datzelfde geldt overigens voor rivieren en meren. Al die stoffen irriteren niet alleen, maar zorgen er vaak ook voor dat je geen hand voor ogen ziet. Toch wil je wel graag kunnen genieten van de pracht van de zee, jouw favoriete meer of die rivier waar je altijd een duik in hebt willen nemen. Met een zwembril voor open water kan dat eindelijk, en bovendien zonder geïrriteerde ogen. Voortaan geniet jij van de pracht van het open water.

Meer bescherming, meer zicht

In het open water moet er echter met nog een factor rekening gehouden worden: zonlicht. De zwembril voor open water beschermt je ogen ook tegen Uv-straling. Al die bescherming belet je zicht bovendien niet, want de meeste zwembrillen voor open water beschikken over 180 graden zicht. Daardoor gaat er niets meer aan je voorbij en geniet je op je eigen tempo van de wonderlijke onderwaterwereld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *