Het is een hype op dit moment. Op veel verschillende plekken in Nederland zwemmen nog steeds groepjes mensen samen in het buitenwater. De één zwemt voor de kick, de ander omdat het goed zou zijn voor de gezondheid. Wij zijn in ieder geval fan van al deze dappere zwemmers die de kou trotseren. Nu de zwembaden weer dicht zijn is dit de ideale manier om nog te kunnen zwemmen. Ben jij van plan dit uit te proberen? Denk aan de volgende zaken voor je begint.

Voor een snelle duik in het koude water heb je niet veel nodig, maar wanneer je echt gaat zwemmen zijn wat voorbereidingen noodzakelijk. Op de eerste plaats is een badmuts aan te bevelen. Een normale silicone badmuts kan al net dat scherpe randje van de kou op je voorhoofd weghalen. Op deze manier kan je een stuk comfortabeler zwemmen.

Een goede zwembril, geschikt voor in open water, kan ook geen kwaad. Een comfortabele bril met wat grotere glazen is ideaal. Denk er ook aan dat met het korter worden de dagen het zicht niet altijd optimaal is. Een zwembril met transparante glazen kan dan uitkomst bieden.

Speel je helemaal op veilig dan zwem je buiten altijd met een zwemboei. Een zwemboei van het merk Swim Secure zorgt ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent in het open water. Ook geeft het je de mogelijkheid om even op de boei te hangen om te rusten.

En als laatste is het altijd aan te bevelen om een groepje op te zoeken waarmee je kan gaan zwemmen. Zo kan je elkaar een beetje in de gaten houden. Luister ook naar je lichaam en bouw het rustig op. Geniet van de kou in het water!

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen