Waar laat je je spullen tijdens het zwemmen

We hebben het dan in het bijzonder over het zwemmen in open water. Vaak ga je voor een half uur tot een uur het water in en heb je geen zicht meer op je spullen die nog op de kant liggen. Afhankelijk van de locatie waar je gaat zwemmen is dit in meer of minder mate een probleem. Het is mij nog nooit overkomen dat mijn spullen weg waren na het zwemmen, maar ik pas wel op wat ik mee neem en waar ik mijn spullen onbeheerd achter laat. Aan de kust laat ik mijn spullen niet zomaar onbeheerd achter, maar bij het lokale meertje doe ik dat dan weer wel.

imageEr zijn een aantal methoden die je kan gebruiken om je spullen veilig achter te laten. Een eenvoudige methode is bijvoorbeeld om met de auto te gaan en al je spullen daarin achter te laten. Het enige wat je dan nog over hebt is de autosleutel. Deze kan je ergens rond de auto verstoppen zonder dat iemand het ziet. Er zijn ook mensen die een kistje meenemen, de de sleutel daarin doen en dan ergens begraven. Of een sterke magneet die onder de auto bevestigd is waar vervolgens de autosleutel aan vastgeplakt kan worden. Een andere slimme optie is een sleutelkluisje. Dit is een hangslot met cijfercode en opbergvak. Je kan je sleutel in het kluisje doen en vervolgens aan een hek bevestigen. Na het zwemmen kan je met de cijfercode je autosleutel weer uit het kluisje halen, je auto openen en je hebt al je spullen weer tot je beschikking.

Swim Secure Dry BagHeb je nou, net zoals ik, geen zin om met de auto naar het zwemwater te rijden dan zijn er niet heel veel opties over. Het scheelt al om je mobiel en portemonnee thuis achter te laten. Vaak neem ik alleen mijn ID kaart, zwembroek, handdoek en zwembril mee. Wil je toch je telefoon mee nemen om een leuke selfie na het zwemmen te kunnen maken dan zijn er voor diegene zonder auto niet heel veel opties meer over. De enige optie die je nog kan proberen is het zwemmen met een dry bag. Dit is een zwemboei met opbergvak. In het opbergvak kan je droog al je spullen opbergen. Na het sluiten van de dry bag blaas je nog wat extra lucht in de zwemboei met het ventiel. Tijdens het zwemmen drijft de zwemboei met je spullen achter je aan. Een extra voordeel is dat je hierdoor ook met je telefoon de route op kan nemen en op bijvoorbeeld Strava aan anderen kan laten zien hoe snel je gezwommen hebt.

Er zijn vast nog een heleboel andere manieren om je spullen veilig op de kant achter te laten. Laat het ons weten in de comments en wie weet help je je mede zwemmers met jouw geniale methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *