Op 8 november jongstleden is in Groot Brittannië de Zoggs fun day georganiseerd. Op deze speciale dag krijgen jonge zwemmers de mogelijkheid om les te krijgen van Olympiërs. Door deze bijzondere lesmethode kweek je het plezier van zwemmen bij deze kinderen. Ook zien ze waar hun plezier en doorzettingsvermogen toe kan leiden.

Olympiërs leren kinderen zwemmen op de Zoggs Fun DaySamen met de Zoggs mascotte brachten de kampioenen Fran Leighton, een water polo speelster, Grant Turner, een lid van het wereldkampioenschapsteam uit 2009 en Kelly-Anne Russell een synchroonzwemster hun enthousiasme over op de kinderen. Door spelers uit verschillende disciplines aan het woord te laten op de fun day zien de kids dat zwemmen ook meer kan zijn dan alleen baantjes trekken.

Nederland is bij uitstek een zwemland, maar net als in Groot Brittannië zou zo’n dag in ons land een grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor het zwemplezier. Dit zou een goede stap kunnen zijn voor de breedte sport en een kans voor de toekomstige Olympische generatie.

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen