Afgelopen jaar heeft Alphen Stad TV een reportage gemaakt over de monster oversteek van Den Helder naar Texel, die Alphenaar Pilar van Rooijen zwemmend heeft gemaakt om geld in te zamelen voor het goede doel Spieren voor Spieren.

Dit jaar is Pilar van plan om de Twenterand Kanaalrace te zwemmen op 14 juni 2014.  Zij zal dan 10 km zwemmen in het open water van het kanaal Almelo-de Haadrik . Voor velen is deze zwemwedstrijd de start van het open water zwemseizoen. Een van de charmes van het open water zwemmen is dat je lange afstanden kunt zwemmen zonder constant te moeten keren. Dat je van te voren niet weet wat je op de dag van de race kan verwachten maakt het extra spannend. De zon kan schijnen maar het kan uiteraard ook waaien en regenen.

Op dit moment is Pilar druk bezig met de voorbereiding voor deze wedstrijd. Omdat het een officiële zwemwedstrijd is, is er een tijdslimiet aan verbonden van drie uur. Dat is een hele uitdaging voor haar, want als ze deze afstand nu zou zwemmen dan zou ze er zo’n 20 minuten te lang over doen…

Zwemmen is haar passie. “Gemiddeld zwem ik zeven uur per week” vertelt zij. “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met een zwemtocht in open water: de oversteek van Den Helder naar Texel. Vanwege een schouderblessure kon ik me daar toen niet goed genoeg op voorbereiden. De tocht van 4 km. door de golven en de sterke stroming was dan ook flink afzien voor me”.

Naast een goede zwemtechniek en gezonde voeding kan de juiste zwemaccessoire het verschil maken. “Ik ben daarom blij dat Zwembrilletjes.eu mij een nieuwe zwembril ter beschikking heeft gesteld. Door onder andere de meekleurende glazen is deze zwembril uitermate geschikt voor dit soort wedstrijden, omdat het op het ene moment zonnig kan zijn en op het volgende moment bewolkt. Ik sta te popelen om te testen of dit dé zwembril voor openwater is!”

Benieuwd naar de resultaten van de Twenterand Kanaalrace en de zwembril die Pilar tijdens deze wedstrijd test? Volg haar dan via facebook.com/pilar.vanrooijen

Over de auteur

Ivo Hofland

Groot zwemfanaat en online specialist, en daarom ook het brein achter Zwembrilletjes.eu. Als hij niet aan het openwaterzwemmen is of zich in de crossfitbox of yogastudio bevindt, deelt hij graag zijn kennis en ervaring en het laatste nieuws op zwemgebied. Stay tuned!

Bekijk alle artikelen