Duikbril

De termen zwembril en duikbril worden nogal eens door elkaar gebruikt. De verwarring komt waarschijnlijk voort uit de meerdere betekenissen van het woord duiken. Zo kan daar mee bedoeld worden van het startblok het zwembad in duiken of met perslucht een tijd onder water verblijven. Ook bij het snorkelen is de duikbril een vaak genoemde term.

Duikbril bij het zwemmen

Dat de term duikbril gebruikt wordt in de zwemsport is dan ook wel te begrijpen. Je zet de ‘duikbril’ immer op voordat je het water in duikt. Het probleem is alleen dat door het gebruik van deze term verwarring kan ontstaan met het gebruik in de duiksport. De voorkeur gaat dan ook uit naar het woord zwembril, een term die bij het zwemmen voor minder verwarring zorgt.

Duikbril bij de duiksport

Ook bij de duiksport, het duiken met perslucht, kan het woord duikbril voor verwarring zorgen. Er kan namelijk onderscheid gemaakt worden tussen een duikmasker en een duikbril.

Duikmasker

Hiermee wordt over het algemeen bedoeld dat niet alleen de ogen, maar ook de neus wordt beschermd en afgedekt. Een duikmasker is hiermee een stuk groter en is dan ook niet bedoeld om mee te zwemmen.
Duikmasker

Duikbril

In tegenstelling tot een duikmasker wordt bij een duikbril alleen bescherming geboden aan de ogen. De neus wordt dus vrijgelaten. Bij de duiksport wordt eigenlijk altijd een duikmasker gebruikt in plaats van een bril.
Duikbril

Zwemmasker en -bril bij het zwemmen

Om het geheel nog wat complexer te maken wordt bij het zwemmen ook gesproken over een masker. In dat geval gaat het om een grote variant zwembril die vooral gebruikt wordt voor het zwemmen in open water. In tegenstelling tot een duikmasker valt de neus echter niet binnen het zwemmasker.

Duikbril kopen

Een duikbril kopen kan eenvoudig online. In de webshop van Zwembrilletjes.eu is een compleet assortiment aan duik- en zwembrillen aanwezig. Bekijk dus eenvoudig en snel welke duikbril je het beste kan kopen voor jou specfieke zwemactiviteit.

De zwembril dus

Om geen verwarring te krijgen kan dus het beste de term zwembril gebruikt worden voor tijden het zwemmen. Bij duiken volstaat duikmasker en ook een zwemmasker behoord tot de mogelijkheden. De verwarrende term duikbril hoef je dus eigenlijk nooit te gebruiken.