Duikbril

De termen zwembril en duikbril worden nogal eens door elkaar gebruikt. De verwarring komt waarschijnlijk voort uit de meerdere betekenissen van het woord duiken. Zo kan daar mee bedoeld worden van het startblok het zwembad in duiken of met perslucht een tijd onder water verblijven. Ook bij het snorkelen is de duikbril een vaak genoemde term.

Duikbril bij het zwemmen

Dat de term duikbril gebruikt wordt in de zwemsport is dan ook wel te begrijpen. Je zet de ‘duikbril’ namelijk op voordat je het water in duikt. Het probleem is alleen dat door het gebruik van deze term verwarring kan ontstaan met het gebruik in de duiksport. De voorkeur gaat dan ook uit naar het woord zwembril, een term die bij het zwemmen voor minder verwarring zorgt.

Duikbril

Duikbril bij de duiksport

Ook bij de duiksport, het duiken met perslucht, kan het woord duikbril voor verwarring zorgen. Er kan namelijk onderscheid gemaakt worden tussen een duikmasker en een duikbril.

Duikmasker

Duikmasker

Hiermee wordt over het algemeen bedoeld dat niet alleen de ogen, maar ook de neus wordt beschermd en afgedekt. Een duikmasker is hiermee een stuk groter en is dan ook niet bedoeld om mee te zwemmen.

Duikbril

Wat is een duikbril

In tegenstelling tot een duikmasker wordt bij een duikbril alleen bescherming geboden aan de ogen. De neus wordt dus vrijgelaten. Bij de duiksport wordt eigenlijk altijd een duikmasker gebruikt in plaats van een duikbril.

Zwemmasker en zwembril
bij het zwemmen

Om het geheel nog wat complexer te maken wordt bij het zwemmen ook gesproken over een masker. In dat geval gaat het om een grote variant zwembril die vooral gebruikt wordt voor het zwemmen in open water. In tegenstelling tot een duikmasker valt de neus echter niet binnen het zwemmasker.

Duikbril kopen

Een duikbril kopen kan eenvoudig online. In de webshop van Zwembrilletjes.eu is een compleet assortiment aan duik- en zwembrillen aanwezig. Bekijk dus eenvoudig en snel welke duikbril je het beste kan kopen voor jou specifieke zwemactiviteit. Ook voor kinderen hebben wij diverse duikbrillen in het assortiment. Een duikbril kind kopen kan dus ook bij ons.

De zwembril dus

Om geen verwarring te krijgen kan dus het beste de term zwembril gebruikt worden voor tijden het zwemmen. Bij duiken volstaat duikmasker en ook een zwemmasker behoord tot de mogelijkheden. De verwarrende term duikbril hoef je dus eigenlijk nooit te gebruiken.

Open water zwembril

Open water

Comfortabele zwembrillen met 180 graden zicht en speciale glazen voor het zwemmen in open water.

Wedstrijd zwembril

Zwembad

De snelste modellen, professionele zwembrillen voor competitieve zwemmers in het zwembad.

Recreatieve zwembril

Recreatief

Hub even het zwembad in. Lekker zwemmen met een comfortabele zwembril en dito comfortabele prijs.

Trainingszwembril

Training

Zwembrillen die zijn voor dagelijks gebruik geschikt. Comfort staat bij trainingen voorop.

Kinderzwembrillen

Kids

Diverse stevige en kleurrijke zwembrillen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar.

Dames zwembrillen

Dames

Zwembrillen met een wat kleinere pasvorm en vrolijke kleuren speciaal voor dames.

Zwembril op sterkte

Zwembril op sterkte

Geen geklungel met een bril of lenzen tijdens het zwemmen met een zwembril op sterkte.

Op de hoogte blijven van al onze zwembrillen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.