TYR Zwembril

TYR is een van oorsprong Amerikaans bedrijf en gevestigd in Huntington Beach, Californië. De naam TYR komt van de Noorse god Týr, god van de victorie. De producten van TYR, waaronder de TYR zwembril, zijn gemaakt voor optimale prestaties. De innovatieve producten worden dan ook veelvuldig door professionele zwemmers gebruikt. Bij een zwembril van TYR kan je er van uit gaan dat deze uitvoerig getest wordt en speciaal ontworpen is om optimale prestaties neer te zetten tijdens een wedstrijd.

Verschillende TYR zwembrillen

Het merk TYR staat vooral bekend om de prestatie gerichte wedstrijdzwembrillen. Deze worden vooral gebruikt bij wedstrijden in het zwembad over korte of lange baan. Van deze TYR zwembrillen zijn twee varianten verkrijgbaar. De minimalistische Socket Rockets 2.0 en de geavanceerdere Tracer Racing TYR zwembril.

Zwembril

TYR Socket Rockets 2.0 zwembril

TYR Zwembril Socket Rockets 2.0

De TYR Socket Rockets 2.0 is een minimalistische zwembril. De bril is erg licht en heeft een laag profiel voor minimale weerstand. Het design is afgeleid van de traditionele Zweedse zwembril. TYR heeft een aantal verbeteringen aangebracht waaronder een laagje silicone onder de glazen. Dit laagje zorgt voor wat meer comfort en een betere lekvrije afsluiting. Dat deze bril minimalistisch is en weinig kost zegt niets over de kwaliteit. Veel wedstrijdzwemmers zweren bij het simpele, maar doeltreffende ontwerp van de Zweedse zwembril.

TYR Tracer Racing zwembril

TYR Zwembril Tracer Racing

De TYR Tracer Racing zwembril is een geoptimaliseerde zwembril die ook nog eens comfort biedt. In tegenstelling tot de Socket Rockets heeft deze zwembril wel een beschermende en meevormende laag van hypo-allergeen kunststof tussen de glazen en het gezicht. Ook deze TYR zwembril heeft een laag profiel en daardoor een minimale weerstand. Met de vijf verschillende neusbruggetjes die meegeleverd worden is de juiste persoonlijke pasvorm in te stellen.

De verschillende glazen van de TYR zwembril

De meeste TYR zwembrillen worden uitgevoerd in twee varianten. De standaard zwembril heeft transparante of getinte glazen. De duurdere variant is uitgevoerd met een metallized look. Dit is een spiegelende, metaalachtige laag die over de glazen zit. De metallized coating van de TYR zwembril is anders dan de mirror coating bij andere merken. De TYR variant is wat minder spiegelend, waardoor nog enigszins van buiten naar binnen gekeken kan worden.

Waar je voorkeur naar uit gaat is vooral een persoonlijke keuze. In zijn algemeenheid zou je kunnen zeggen dat transparante glazen geschikt zijn voor donkere zwembaden met weinig licht. Hoe meer licht of hoe feller hoe donkerder de glazen kunnen zijn. Daarnaast is het ook een keuze van stijl. Donkere glazen hebben vaak een wat stoerder uiterlijk. Ook de spiegelende glazen worden vaak gekozen voor het snelle en stoere uiterlijk.

Een TYR zwembril buiten gebruiken

De genoemde Socket Rockets en Tracer Racing zijn beide prima buiten te gebruiken. Voor open water en triatlon wedstrijden heeft TYR ook de TYR Special Ops zwembril ontwikkeld. Deze bril heeft gepolariseerde glazen en een dubbele hoofdband waardoor deze voor langere tijd comfortabel gedragen kan worden.

TYR zwembril kopen

De webshop van Zwembrilletjes.eu heeft een ruime collectie TYR zwembrillen in allerlei verschillende kleuren. Neem gerust een kijkje om te zien of jouw favoriete kleur en bril beschikbaar zijn. De TYR zwembril is een echte aanrader voor de prestatiegerichte zwemmer.

Op de hoogte blijven van al onze zwembrillen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijker

Deze site gebruikt cookies om een optimale klantbeleving te creëren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring en klik vervolgens op accepteren. Ook is de site beveiligd met Google reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.