Een zwembril voor kinderen? Zo gebruik je ‘m!

Niets zo vervelend als water in je ogen. Of onder water proberen te kijken zonder bril. Helemaal voor kids die nog niet zo gewend zijn aan het water. Daarom zijn er ook voor de kleinste waterratten zwembrillen te koop. Ideaal, want zo kan je kind onbezorgd in het water spelen. Het is echter ook belangrijk dat je kind leert zwemmen zonder zwembril. Waarom? En hoe je een kinderzwembril het beste gebruikt tijdens zwemles? Je leest het hier!

Zwemles is voor veel kinderen een spannende aangelegenheid. Zeker in het begin. Om zich veiliger te voelen, zwemmen veel kinderen dan ook liever met een zwembril. Geen prikkend chloorwater meer in je ogen, comfortabeler zwemmen en misschien zelfs wel met een veiliger gevoel te water. Toch is het niet aan te bevelen je kind op deze manier een zwembril te laten gebruiken. Het is namelijk heel belangrijk (zo niet van levensbelang) dat een kind leert zich veilig en comfortabel te voelen in het water zonder bril.

Immers, als de bril van het begin af aan een houvast of gevoel van veiligheid biedt, kan er zomaar angst of paniek ontstaan wanneer een kind opeens zonder moet kunnen zwemmen. Bijvoorbeeld wanneer het onverhoopt in het water valt. Juist dan is niets belangrijker dan je goed te kunnen redden en oriënteren zonder zwembril. Een kind moet zich dus eerst als een vis in het water voelen zonder bril. Goede badmeesters en -juffen kunnen je kind hierin uitstekend begeleiden, mocht dat nodig zijn.

Wanneer dat eenmaal zover is, kan een kinderzwembril dan weer bijzonder nuttig van pas komen. Je kind kan ‘m dragen tijdens het oefenen van verschillende zwemtechnieken, zoals schoolslag of rugslag. Zo hoeft het zich niet af te laten leiden door dat vervelende water in zijn of haar ogen, maar kan het zich volledig richten op het oefenen van de techniek.

Kortom: je kids zelfverzekerde en goede zwemmers laten worden? Leer ze zich veilig voelen in het water zónder en vervolgens techniek oefenen mét zwembril! Ons aanbod kinderzwembrillen vind je hier.

Auteur

Lara Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *